menupicture

corrigeren, redigeren en notuleren

Mijn naam is Desirée Schermerhorn en ik ben de persoon achter TaalPlusTekst. Ik ben gespecialiseerd in het corrigeren en redigeren van teksten en het notuleren van vergaderingen.

 

Goede tekst spreekt voor zich....

Schrijven is een vak op zich. Of het nu gaat om een boek, een brochure, een rapport, een scriptie, een advertentie of een persbericht; in alle gevallen wilt u met uw tekst een boodschap overbrengen op de lezer. Die tekst is uw visitekaartje en moet goed zijn: foutloos en in goede stijl. Goede tekst houdt de lezer bij de les, boeit en maakt nieuwsgierig. Hoe beter uw tekst is, hoe beter de boodschap overkomt.

Hebt u tekst en wilt u er zeker van zijn dat die goed is? Ik help u graag. Met mijn gevoel voor taal en mijn scherpe pen corrigeer ik uw tekst. Ik zorg ervoor dat uw taalgebruik bij de doelgroep past en dat de spelling- en grammaticaregels op de juiste manier gebruikt zijn.

 

Notuleren

Goede notulen zijn professionele en objectieve verslagen waarin de essenties van het besprokene worden weergegeven. Niets meer en niets minder. Als u overweegt om het notuleren van een vergadering uit te besteden aan een externe en onafhankelijke notulist, kunt u bij mij terecht. Als ervaren notuliste luister ik zorgvuldig: ik hoor niet alleen wat letterlijk wordt gezegd, maar ik versta ook de intentie en hoor wat tussen de regels door wordt gezegd. Discretie en - uiteraard - een perfecte beheersing van de Nederlandse taal zijn voor mij vanzelfsprekend.

 

Wie is Desirée Schermerhorn?

Ik heb na het VWO een Schoevers-opleiding tot directiesecretaresse gevolgd. Vervolgens voltooide ik de opleidingen Managementassistente en Officemanager bij het ISW en de opleiding “redigeren van teksten” bij de Hogeschool van Utrecht. Ik heb achttien jaar ervaring opgedaan als (directie)secretaresse bij een groot bedrijf. In die functie heb ik veel vergaderingen genotuleerd, op alle niveau’s binnen de organisatie. 

Ik heb als tekstcorrector jarenlange ervaring met het corrigeren en redigeren van boeken, brochures, advertenties, leaflets, persberichten, rapporten, scripties en afstudeerverslagen.

 

Bent u benieuwd wat TaalPlusTekst voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

 

 

 

TaalPlusTekst

Oostdijk 11

1844 LP  Driehuizen

tel.: 072-5044227

email: info@taalplustekst.nl